В повечето държави енергийното потребление на сградите достига до 40%, което прави потенциала на енергоефективността им голям. Използването на топлоизолация и енергоспестяващи технологии намалява тази консумация до 85%.

Избирайки подходящата изолация за вашия апартамент, къща или офисно пространство, ще намалите разходите за ток драстично, докато в същото време тя ще спомогне за поддържането на подходяща стайна температура. Топлоизолацията бива 2 вида – вътрешна и външна, като нейното представяне зависи най-вече от дебелината на използвания материал. Ние от А-строй Ремонти Вкъщи сме доказали през годините, че сме отличници в поставянето и на двата типа.

Когато говорим за вътрешна топлоизолация, трябва да вземем предвид един много важен фактор – кондензът, който се образува между стената и изолиращия материал. По този начин изискванията към него са доста високи – освен, че трябва да може да поеме образувалата се влага без да се повреди, той трябва и да отнесе тази влага до повърхността на стената, така че да може да се изпари. В случай, че стената не може или по различни причини не трябва да поеме образувалият се конденз, това трябва да бъде извършено от топлоизолационният слой. Това най-добре могат да направят топлоизолационни плочи от дървесни фазери или калциево-силикатни топлоизолационни плочи, които да се монтират така, че да имат възможно най-голям контакт със стената. Обадете се сега на 0893 83 13 13 или 0877 13 73 2310 и попитайте нашите майстори кой е най-добрият избор за вашия случай.

Що се отнася до външната топлоизолция, тя най-често се налага да бъде положена от алпинисти. Основата, върху която ще се полага топлоизолацията трябва да бъде с достатъчна носимоспособност, плътна и несъдържаща вещества, които намаляват сцеплението, като прах, смазки и други. Външната топлоизолация протича в няколко стъпки:

  1. Почистване на повърхността от замърсяване
  2. Поставяне на един ред екструдиран полистирен, който е специално обработен, за да задържа шпакловката
  3. Продължаваме с експандиран полистирен, като за лепенето му използваме полиуретанова пяна-лепило, която значително съкращава времето за съхнене
  4. Подравняване на повърхностите, като при наличие на фуги между плочите, те се запълват с тънки ивици, изрязани от самите плочи.
  5. Предварително нарязаната фибромрежа се поставя върху пресния лепилен разтвор и се притиска със стоманена маламашка така, че да попадне приблизително по средата на нанесения разтвор.

Обадете се сега на 0893 83 13 13 или 0877 13 73 23 и попитайте нашите специалисти всички въпроси, които ви вълнуват за външната топлоизолация.

Цени за услуги – топлоизолация

Стиропор 5см 18кг плътност с бяла мазилка42 – 49лв./м²
Каменна вата 5см 120кг плътност с шпакловка с мрежа и бяла драскана мазилкацена след оглед
Фибран 5см 32кг плътност45 лв./м²
Външна топлоизолация на балкон с 5см стиропор до 8м²650 лв./бр.
Монтаж на водобран25лв/л.м
Монтаж ъгъл с мрежа10лв/л.м
Неописани услуги – след оглед на мястото или на телефон 0884113710

Посочените цени са с ДДС. За повече информация и запитвания се свържете с нас на 0893 83 13 13 или 0887 13 73 23.

Call Now Button